Dennis Ausma nieuwe ruiter KWPN-hengst Mexpression

Sinds enkele weken zit dressuurruiter Dennis Ausma in het zadel van de Gelderse KWPN-premiehengst Mexpression (Expression x Koss). Afgelopen december verhuisde Dennis met zijn paarden naar Performance Stables in Brummen, waar de hengst al gestald was. Vanuit Brummen gaat Dennis zijn dressuurstal runnen, en hoopt hij binnen afzienbare tijd weer terug te zijn in de wedstrijdsport.

Performance Stables in Brummen is gevestigd op het oude complex van hengstenhouder Aris van Manen, die het onlangs verkocht aan de broers Jeremy en Ruben Jonker. Afgelopen maanden werd de accommodatie grondig verbouwd. De broers, die eveneens twee grote witgoedzaken hebben, willen er een goed lopende handels- en sportstal en hengstenhouderij van maken. “Ook de KWPN-hengsten Alexandro P en Vic komen hier te staan, en hopelijk in de toekomst nog meer”, vertelt Jolanda Jonker, de moeder van Jeremy en Ruben, die dagelijks op het bedrijf te vinden is. Alle faciliteiten voor de sport en fokkerij zijn in Brummen aanwezig, waaronder een mooie een binnen- en buitenbaan, een dekruimte en laboratorium.

Nieuwe stal

Dennis en Mexpression met Jolanda Jonker.
Foto: Quillemette Kraaikamp.
Sinds december staat ook Dennis Ausma gestald op het bedrijf in Brummen. Dennis is geen onbekende in de dressuursport; hij reed al met vijf paarden Grand Prix en kwam nog met vele anderen in de subtop uit. In Brummen wil Dennis zich klaarmaken voor een rentree in de wedstrijdsport. “Ik heb altijd heel veel paarden in training gehad en veel wedstrijden gereden. De afgelopen tijd heb ik goed nagedacht over wat ik precies wilde. De jaren daarvoor runde ik mijn stal altijd samen met nog iemand, maar op een gegeven moment kwam ik er alleen voor te staan en dat is toch heel anders. Op dat moment had ik twaalf paarden, en dat is in je eentje eigenlijk niet te doen. De stal waar ik toen terecht kwam werd ook binnen korte tijd weer verkocht, en daardoor heb ik best een tijd moeten zoeken naar een stal waar ik voor vast kon blijven en waar alles goed naar mijn zin was. Sinds afgelopen december sta ik hier, en ik hoop nog heel lang te blijven want dit past me echt heel goed.”

De tijd nemen
Dennis kende Jolanda Jonker al langer, en kwam op zijn vorige stal weer met haar in contact. “Daar hielpen we elkaar al vaker en dat ging heel fijn. Nu ik hier in Brummen sta met mijn paarden heb ik het echt goed naar mijn zin, en heb ik ook weer volop zin om aan de slag te gaan.” Dennis heeft nu twee paarden van zichzelf, en verder heeft hij de beschikking over stallen om paarden van klanten op te leiden, uit te brengen of voor de verkoop. “Ik hoef niet meer per sé meer dan tien paarden per dag rijden, ik neem liever goed de tijd voor de paarden die ik heb staan. En naast de paarden van klanten wil ik ook tijd hebben voor die van mijzelf. En ik wil ook proberen weer goed terug te komen in de sport. Want dat vind ik écht leuk.” Naast het rijden geeft Dennis ook veel les, zowel op locatie in Brummen als elders. Ook verzorgt hij voor de KNHS beloftetrainingen in regio Gelderland.

Mexpression

Dennis Ausma en Mexpression.
Foto: Quillemette Kraaikamp.
Met de komst naar Brummen, kreeg Dennis ook de stoere Mexpression, die in eigendom is van Jeremy en Ruben Jonker en Bertus Verwaijen (fokker: H.A. Bruil), onder het zadel. “Toen ik hier op stal kwam, vond ik hem gelijk al leuk. Het leek me echt een paard dat mij goed zou passen. Toen ik er de eerste keer op zat, zei ik na een half rondje stappen al: dit komt helemaal goed.” Dennis rijdt de hengst nu een paar weken, en is heel enthousiast over zijn kwaliteiten. “Het is echt een heel fijn paard met een super karakter. Hij is heel stabiel en fijn bewerkbaar. Iedere keer dat ik erop zit gaat hij fijner, hij is heel leergierig.” Dit jaar ligt de focus op de Pavo Cup, de hengstencompetitie en het verder opleiden van de hengst.

Bron: Dressuur

Tags: Dennis Ausma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie